NIEUWS/ACTIVITEITEN MIJN DORP 2030

Er op uit: Natuur beleving pad Langeveen/Bruinehaar

Langeveen – Woensdagmiddag 7 november hebben de kinderen van groep 2 van de Mariaschool uit Langeveen een natuurbeleving pad gelopen. In groepjes werd er gestart op de heide bij het kerkhof van Bruinehaar. Ze kregen de opdracht om onderweg verschillende foto’s op te speuren van Snuffeltje. Snuffeltje de Egel liet hen via de foto’s zien hoe de hij de seizoenen overleefde en overwinterde.
Aangekomen bij de Koele in Langeveen werden ze opgewacht door een heks. De heks was soep aan het maken en zocht nog verschillende ingrediënten die de kinderen hadden verzameld in hun knapzak. Zelf had ze ook ingrediënten bij zich, zoals kikkerdril, slakkenslijm en magische potjes en flesjes.
De kinderen liepen door naar het Witte Kerkje in Bruinehaar voor een korte stop. Vervolgens moest er gezocht worden naar kleinigheden die verstopt zaten in een boom.
De leuke educatieve middag werd afgesloten met pannenkoek en poffertjes. Kinderen en de betrokken vrijwilligers hebben genoten van de activiteit en het prachtige weer. Het was een zeer geslaagde middag!
Deze activiteit is voortgekomen uit de projectgroep Mijn Dorp 2030 en heeft als doel om de natuur en het landschap meer te benutten en daarmee ook de mogelijkheden te laten zien van de omgeving Langeveen en Bruinehaar. Dit zou mogelijk ook een structurele activiteit kunnen worden.
Bent u nieuwsgierig naar de activiteiten van Mijn Dorp 2030, kijkt u dan op www.inlangeveenbruinehaar.n


——————————————————

Preuven op de Broenehaar

Alle kaarten voor het komende zaterdagavond te houden evenement Preuv’n op de Broenehaar zijn uitverkocht en er staan zelfs mensen op een wachtlijst.
De werkgroep Economie, Recreatie & Cultuur (onderdeel van Mijn Langeveen/Bruinehaar 2030) had er niet van durven dromen dat de kaartverkoop zo hard van stapel zou gaan lopen en is dan ook erg tevreden. Het is daarnaast bijzonder te noemen dat er zoveel lokale ondernemers wat kunnen betekenen voor dit evenement. De aardappelen komen bijvoorbeeld van de bedrijven Schrage en Geerdink, ook gelegen in Bruinehaar. De oesterzwammen komen van het bedrijf Geerink, gelegen te Langeveen. Het vlees komt van de familie Neurink, gelegen te Bruinehaar welke een bijzonder vleesras voert: Blonde d’Aquitaine. Het pluimveebedrijf Oude Kotte te Geesteren zal ook met zijn aanbod van kipproducten niet ontbreken. Zelfs de producten uit de moestuin van de familie Bels (Bruinehaar) staan die avond tijdens het buffet opgesteld.
“We hopen hiermee een mooi gevarieerd aanbod te creëren van eerlijke streek gerelateerde producten” aldus Danielle Reekers namens de werkgroep in samenwerking met restaurant Waaijer. De spreekstalmeester heeft de schone taak wat over de producten te vertellen. Een lokale cabaretier sluit af met een mooi verhaal.
De laatste feiten op een rijtje
Op zaterdagavond 22 september wordt Preuv’n op de Broenehaar georganiseerd bij de familie Smelt, woonachtig aan de Gravenlandweg 17 te Bruinehaar. Vanaf 17.30 uur kunnen de gasten worden verwelkomd en om 18.00 uur wordt het buffet geopend.
Op vertoon van een toegangsbewijs/e-ticket kan een gast naar binnen. Er is parkeergelegenheid aanwezig.


—————————————————————-

19 september a.s. Maatschappelijk Akoord Langeveen

aanvang 19.15 uur

Gaarf Langeveen

Komt allen!

 

—————————————————————


Pssst….

Benieuwd wat er allemaal gebeurt in de werkgroepen van MLB 2030?

Kom 5 september om 19.30 uur naar de bijeenkomst in De Gaarf.

Zie voor meer info het kopje : Uitnodiging 5 september 2018.


————————————————————

Er  is onder het kopje column  de eerste column geplaats, de  schrijfster is Roos ter Plaats.  Zij geeft een heldere kritische kijk op alledaagse zaken.